Lems' brandambassadør, William Woodward, tog en tur rundt i Nordamerika med intet andet end sig selv og hvad han kunne få plads til i sin varevogn. Tal om en minimalist! Se vores Q+A med ham for at høre mere om hans rejser.

Klik her for at se en video af "Rubys forvandling" til hendes nuværende setup: .

1. HVAD FIK DIG TIL AT PLANLÆGGE DETTE EVENTYR I EN VAREVOGN?

Jeg tror, det hele startede med et ønske om at forenkle min livsstil. Efter at have arbejdet i flere år i forskellige virksomheder ønskede jeg at minimere og fjerne de distraktioner, som jeg følte begrænsede min kreativitet og mit fokus. Van-livet opstod, da jeg besluttede mig for primært at blive i Nordamerika på den første del af rejsen, og det virkede bare passende at have et køretøj, der var essensen af den amerikanske roadtrip.

2. HVOR LÆNGE HAR DU REJST, OG HVOR SKAL DU HEN?

Det er over et år siden nu, den 2. april. Jeg tror, at denne rejse vil vare mindst til slutningen af dette år, og på det tidspunkt vil jeg sandsynligvis forvandle mig til noget nyt. Hvad det er, er dog stadig ved at blive defineret. Indtil nu har jeg hovedsageligt rejst gennem det amerikanske og canadiske vesten med afstikkere til Costa Rica, Nicaragua, Mexico og Dubai. For mig byder dette terræn mellem Rocky Mountains og Stillehavet på nogle af de smukkeste landskaber i Nordamerika.

Til sommer står der et par internationale destinationer på programmet, først i Norge og derefter på Island og i Australien. Hvert sted vil jeg leje en varevogn og dokumentere rejsen. Senere på efteråret bliver det Hawaii og Grækenland samt en tur til Patagonien i december/januar. Så som du kan se, er året ved at være på plads!

3. HVAD ER DEN STØRSTE UDFORDRING VED AT BO I EN VAREVOGN? HVAD ER DET BEDSTE VED DET?

Alt, hvad der er en udfordring, er egentlig kun en udfordring, fordi vi har vænnet os til en vis bekvemmelighed i den moderne verden. Ud over vores grundlæggende behov - mad, vand og husly - er der ikke meget, som jeg har fundet så besværligt, at jeg ikke kan leve uden eller med en anden version af det. Indtil videre vil jeg sige, at den største udfordring, jeg har stået over for, har været at blive helt tryg ved mit eget selskab. Jeg har fundet ud af, at jeg nu forholder mig mere til et citat af en af mine yndlingsforfattere, Hunter S. Thompson.

"Ensomhed er for folk, der kun kan se sig selv gennem deres landsmænds øjne ..."

Jeg tror, at selve udfordringen er den bedste del. Hvis vi ikke presser os selv uden for vores komfortzone, vil vi aldrig indse alt det, vi kan opnå. Du lærer så meget om verden gennem dine kampe, at det virker helt logisk at omfavne dem og sætte dig selv i de steder.

4. HVAD ER DIN ULTIMATIVE REJSEDESTINATION?

Jeg tror, at den destination, jeg glæder mig mest til i år, er Lofoten i Norge. Der er også en god mulighed for, at Patagonien kommer på tale denne vinter, hvilket ville være fantastisk.

5. HVAD SAVNER DU MEST, MENS DU BOR I DIN VAN? HVAD TROR DU, DU VIL SAVNE, NÅR REJSEN ER SLUT?

I starten savner man mange af hjemmets bekvemmeligheder - rindende vand, adgang til konstant elektricitet eller wifi, men snart bliver det, man savner, bare normen. Du indser, at der er en enkelhed, som eksisterer uden for hverdagslivet. Når du slipper for nogle af disse behov, bliver du fri til at eksistere mere nærværende. Selv om det til tider kan være "ubehageligt" eller "ubelejligt", har det åbnet mine dage for et væld af muligheder, som ellers måske aldrig ville være blevet til noget.

Det er svært at sige, hvad jeg kommer til at savne mest, for jeg har tænkt mig at tage meget af denne livsstil med ind i det næste, jeg gør. Når det er sagt, er der ikke meget, der kan måle sig med at sidde bagest i Ruby med døre og luger åbne, så den varme brise kan passere, og se på bjergene og læse en god bog i eftermiddagssolen.

6. HVIS DU KUNNE VÆLGE ÉN PERSON I VERDEN AT REJSE SAMMEN MED DIG, HVEM SKULLE DET SÅ VÆRE, OG HVORFOR?

Jeg synes, at det bedste ved at rejse er at kunne rejse med mange mennesker! Vores oplevelser er så ofte sammenflettet med dem omkring os, at det er svært at adskille et sted fra den, man er sammen med. Ofte siger jeg, at den bedste del af de rejser, jeg har foretaget, er de mennesker, jeg har tilbragt tid sammen med undervejs.

7. HVAD ER ET SJOVT FAKTUM, SOM DE FLESTE MÅSKE IKKE VED OM DIG?

Selv om jeg er fotograf nu, er jeg faktisk uddannet maskiningeniør. At sige, at jeg har taget en anden vej end forventet, ville være noget af en underdrivelse.

8. HVAD ER DIT BEDSTE MINDE INDTIL VIDERE FRA DIN VAN LIVING-OPLEVELSE?

Jeg bliver hele tiden forbløffet og ydmyg over godheden hos de mennesker, jeg har tilbragt tid sammen med på denne rejse. Jeg har grinet og grædt sammen med mennesker, som jeg kun har kendt i få dage, men som jeg nu betragter som mine nærmeste venner.

9. NÅR DU VED, HVAD DU VED NU, FORUDSER DU SÅ NOGEN VAN LIVING-REJSER I FREMTIDEN?

Ja, helt sikkert. Van living har helt sikkert forandret mig, både hvad angår mine fysiske og følelsesmæssige behov og ønsker. Selv om jeg ikke ved, om jeg vil foretage en rejse af samme varighed i fremtiden, vil denne rejsestil med sit langsomme tempo helt sikkert fortsætte i en eller anden form.

10. BESKRIV VAN LIVING MED ÉT ORD:

Befrielse.

P.S. - Efter at have besvaret disse spørgsmål og set tilbage på alle fotografierne fra det seneste år har jeg indset, at 'van life' ikke har handlet om de steder, jeg har fotograferet, men om at åbne sig for de muligheder, som verden har at byde på. Hver dag har du chancen for at være en del af det, uanset om det er middag med venner, en tur i klatrehallen eller udforskning af baglandet i de canadiske Rockies. Hver dag behøver ikke at være episk, men hver dag er helt sikkert den eneste, du har. Van-livet og de mennesker, der har været i stand til at dele det med mig, har lært mig at sætte pris på mere og have mindre behov, en kombination, der har ført mig til et sted, som jeg er glad for at have fundet.

Hvis du vil se mere af Williams arbejde, kan du besøge hans side og følge ham på Instagram:

Hjemmeside

@wheretowillie

Additional Articles

Vandrestøvler med bred tåkasse: Hvad er fordelen?

Hvis du aldrig har været på vandretur i et par vandrestøvler med bred tåboks, oplever du måske unødvendige smerter og ubehag i fødderne.

Back to News