Indiens premierminister, Narendra Modi, har udnævnt den 21. juni til international yogadag. Han sagde, at denne dag var vigtig, fordi "yoga er en uvurderlig gave fra Indiens gamle tradition." Er du ikke en hardcore yogi? Se disse 5 trin, der kan hjælpe dig med at komme i gang.

Yoga - defineret som en hinduistisk filosofi, hvor en person kan opleve indre fred i krop og sind. Det er en gammel mental, åndelig og fysisk praksis, som startede i Indien for over 5.000 år siden. Ordet stammer fra sanskritordet "Yuj", der betyder "at slutte sig til" eller "at forene".

Jeg har altid været fascineret af yoga og har altid ønsket at forstå denne praksis, men jeg har altid betragtet mig selv som en ikke-fleksibel person, da jeg voksede op med at spille fodbold - så jeg har aldrig rigtig prøvet. Det er nok en løgn, for jeg prøvede - og min mor og søster taler den dag i dag om, hvor ondt jeg så ud under hele timen. Men jeg har lært, at det er en myte - man behøver ikke nødvendigvis at være smidig for at dyrke yoga. Det er nyt for mig!

Men nu, hvor jeg bor i Colorado, tænkte jeg, at jeg ville give det et forsøg igen. Især med de hundredvis af yogastudier, der er i området, er det ret utroligt! Hvis du er ligesom mig, skal du ikke være bange - det er helt sikkert det værd! Så her er 5 trin til, hvordan du kan forbedre din samlede yogaoplevelse:

1. Respekter din krops grænser

Okay, som sagt er jeg den mindst fleksible person i verden, men jeg ser folk lave en håndstand skorpion eller en kongedue-stilling, og jeg tænker "hey cool, det vil jeg også gøre!"... absolut ikke. Det er vigtigt at starte langsomt og gradvist arbejde sig op til disse mere avancerede stillinger. Stol på dine grænser og vær stabil og komfortabel, og lad være med at skade dig selv. Gør så meget, som du kan, og accepter det; resten skal nok komme. Det handler ikke om at være fleksibel, men om gradvist at øge sine grænser. Nedadgående hund? Jeg har styr på det!

2. Træk vejret

Tag dybe, lange indåndinger, og sørg for at slappe af. At trække vejret længere og dybere vil hjælpe dig med at slappe af og bevare din kropsholdning; at trække vejret korrekt vil hjælpe dig biologisk, følelsesmæssigt, energimæssigt og fysisk; at trække vejret bevidst vil hjælpe dig med at forbinde dig med den subtile energi indeni. Alt i alt kontrollerer åndedrættet kroppen, sindet og følelserne. Kan du se, hvorfor det er så vigtigt? Træk nu bare vejret!

3. Meditér

Når yoga og meditation praktiseres sammen, styrkes forbindelsen mellem krop og sind, hvilket forbedrer den generelle kondition og velvære. Det reducerer også stress, øger fleksibiliteten og giver et følelsesmæssigt boost. Meditation vil forbedre det mentale fokus og give en generel beroligende følelse. Du skal blot lukke øjnene og fokusere på, at dine muskler slapper af. Prøv det - du vil næsten føle, at du svæver på en sky.

4. Tålmodighed

Som alle ved, er tålmodighed en dyd. Bliv ikke frustreret, hvis du ikke kan få den svære stilling til at lykkes, eller hvis du ikke kan holde fokus. Så længe du arbejder på det og bliver ved med at prøve,vil du will get there. Det er for eksempel som at cykle. Jeg vil vædde med, at du faldt et par gange, første gang du hoppede op på sædet - men når du først får styr på det, skal det nok komme. Jeg er skyldig i at være utålmodig - som sagt tog jeg et par kurser for mange år siden og har ikke været tilbage siden, fordi det ikke var kønt. Men efterhånden som jeg er blevet voksen (lidt), har jeg lært, at det tager tid, ligesom alt andet. Hvis du er tålmodig, vil du blive belønnet.

5. Øvelse

Yogien i Lems, som du ser på alle disse billeder, er Jordan fra jordannicoleyoga.com. Hun er yogainstruktør i det sydlige Californien og er en ivrig entusiast, når det gælder om at helbrede krop og sind gennem bevægelse. Hendes tip er, at "øvelse gør mester".

"Jo mere tid du kan bruge på at komme i kontakt med din krop gennem din yogapraksis, jo mere vil du begynde at se din praksis udfolde sig og udvikle sig. Selv hvis du kun bruger 5 minutter om dagen på at træne din nedadgående hund eller warrior 2, vil du se forbedringer, hvis du er konsekvent. Når alt kommer til alt, vokser det, vi fokuserer vores opmærksomhed på :)".

Når det er sagt, så glædelig national yogadag.

N a m a s t e

Additional Articles

Vandrestøvler med bred tåkasse: Hvad er fordelen?

Hvis du aldrig har været på vandretur i et par vandrestøvler med bred tåboks, oplever du måske unødvendige smerter og ubehag i fødderne.

Back to News