Lems' merkevareambassadør, William Woodward, reiste rundt i Nord-Amerika uten annet enn seg selv og det han fikk plass til i bilen sin. Snakk om en minimalist! Ta en titt på vår Q+A med ham for å høre mer om reisene hans.

For en video av "forvandlingen av Ruby" til hennes nåværende oppsett, klikk her.

1. HVA FIKK DEG TIL Å PLANLEGGE DETTE EVENTYRET I EN VAREBIL?

Jeg tror det hele startet med et ønske om å forenkle livsstilen min. Etter å ha jobbet i flere år i forskjellige jobber i næringslivet, ønsket jeg å minimere og fjerne distraksjonene som jeg følte begrenset kreativiteten og fokuset mitt. Van-livet ble til da jeg bestemte meg for å holde meg hovedsakelig i Nord-Amerika på den første delen av reisen, og det virket passende å ha et kjøretøy som var essensen av den amerikanske roadtripen.

2. HVOR LENGE HAR DU REIST, OG HVOR SKAL DU?

Det har gått over et år nå, fra og med 2. april. Jeg tror at denne reisen vil vare i hvert fall til slutten av dette året, og da vil jeg sannsynligvis forvandle meg til noe nytt. Hva det er, er imidlertid fortsatt under definisjon. Frem til nå har jeg hovedsakelig reist gjennom den amerikanske og kanadiske vesten, med avstikkere til Costa Rica, Nicaragua, Mexico og Dubai. For meg byr dette terrenget mellom Rocky Mountains og Stillehavet på noen av de vakreste landskapene i Nord-Amerika.

I sommer står et par internasjonale destinasjoner på programmet, først Norge, deretter Island og Australia. På hvert sted skal jeg leie en varebil og dokumentere reisen. Senere på høsten blir det Hawaii og Hellas, samt en tur til Patagonia i desember/januar. Så som du ser, begynner året å bli ganske bra!

3. HVA ER DEN STØRSTE UTFORDRINGEN MED Å BO I EN VAREBIL? HVA ER DET BESTE MED DET?

Alt som er en utfordring, er egentlig bare en utfordring fordi vi har blitt vant til en viss bekvemmelighet i den moderne verden. Bortsett fra de grunnleggende behovene våre - mat, vann og husly - er det lite jeg har opplevd som så upraktisk at jeg ikke kan leve uten eller med en annen versjon av det. Så langt vil jeg si at den største utfordringen jeg har stått overfor, har vært å bli helt komfortabel med mitt eget selskap. Jeg har funnet ut at jeg nå forholder meg mer til et sitat av en av mine favorittforfattere, Hunter S. Thompson

"Ensomhet er for folk som ikke kan se seg selv på annen måte enn gjennom øynene til sine landsmenn ..."

Jeg tror utfordringen i seg selv er det beste. Uten å presse oss selv utenfor komfortsonen vil vi aldri innse alt vi kan oppnå. Du lærer så mye om verden gjennom det du strever med, at det virker ganske logisk å omfavne dem og sette deg selv i disse situasjonene.

4. HVA ER DITT ULTIMATE REISEMÅL?

Jeg tror det reisemålet jeg gleder meg mest til i år, er Lofoten i Norge. Det er også en god mulighet for at Patagonia blir noe av i vinter, noe som hadde vært fantastisk.

5. HVA SAVNER DU MEST MENS DU BOR I VAREBILEN? HVA TROR DU AT DU KOMMER TIL Å SAVNE NÅR TUREN ER OVER?

Til å begynne med savner man mange av hjemmets bekvemmeligheter - rennende vann, tilgang til konstant strøm eller wifi, men snart blir det man savner bare normen. Du innser at det finnes en enkelhet som eksisterer utenfor hverdagens gjøremål. Når du frigjør deg fra noen av disse behovene, blir du fri til å eksistere mer nærværende. Selv om det til tider kan være "ubehagelig" eller "upraktisk", har det åpnet dagene mine for et vell av muligheter som ellers kanskje aldri ville ha blitt til.

Det er vanskelig å si hva jeg kommer til å savne mest, for jeg har tenkt å ta med meg mye av denne livsstilen inn i det neste jeg gjør. Når det er sagt, er det lite som kan måle seg med å sitte i baksetet på Ruby, med dører og luke åpne for å slippe inn den varme brisen, se på fjellene og lese en god bok i ettermiddagssolen.

6. HVIS DU KUNNE VELGE ÉN PERSON I VERDEN Å REISE SAMMEN MED DEG, HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Jeg synes det beste med å reise er å kunne reise sammen med mange mennesker! Opplevelsene våre er så ofte sammenvevd med dem rundt oss at det er vanskelig å skille et sted fra hvem du er sammen med. Jeg pleier å si at det beste med de reisene jeg har gjort, er menneskene jeg har tilbrakt tid med underveis.

7. HVA ER ET MORSOMT FAKTUM SOM FOLK FLEST KANSKJE IKKE VET OM DEG?

Selv om jeg er fotograf nå, er jeg faktisk utdannet maskiningeniør. Å si at jeg har tatt en annen vei enn forventet, ville være litt av en underdrivelse.

8. HVA ER DITT BESTE MINNE SÅ LANGT FRA VAN LIVING-OPPHOLDET?

Jeg blir stadig overrasket og ydmyk over hvor gode mennesker jeg har tilbrakt tid sammen med på denne reisen. Jeg har ledd og grått sammen med mennesker som jeg bare har kjent i noen dager, men som jeg nå anser som mine nærmeste venner.

9. MED DEN KUNNSKAPEN DU HAR NÅ, SER DU FOR DEG AT DU KOMMER TIL Å REISE MED VAN LIVING I FREMTIDEN?

Absolutt. Det å bo i van har virkelig forandret meg, både når det gjelder fysiske og følelsesmessige behov og ønsker. Selv om jeg ikke vet om jeg kommer til å gjøre en like lang reise i fremtiden, kommer jeg definitivt til å fortsette med denne måten å reise på, med sitt langsomme tempo, i en eller annen form.

10. BESKRIV VAN LIVING MED ETT ORD:

Befrielse.

P.S. - Etter å ha svart på disse spørsmålene og sett tilbake på alle fotografiene fra året som har gått, har jeg innsett at "van-livet" ikke har handlet om stedene jeg har fotografert, men om å åpne seg for de mulighetene som verden har å by på. Hver dag har du sjansen til å være en del av dette, enten det er en middag med venner, en tur på klatreklubben eller en tur i de kanadiske Rocky Mountains. Hver dag trenger ikke å være episk, men hver dag er helt sikkert den eneste du har. Van-livet og menneskene som har fått dele det med meg, har lært meg å sette mer pris på mer og trenge mindre, en kombinasjon som har ført meg til et sted jeg er glad for å ha funnet.

Hvis du vil se mer av Williams arbeid, kan du besøke siden hans og følge ham på Instagram:

Nettsted

@wheretowillie

Additional Articles

Vandrestøvler med bred tåboks: Hva er fordelen?

Hvis du aldri har vært på tur i et par vandresko med bred tåboks, kan det hende at du opplever unødvendig smerte og ubehag i føttene.

Back to News