Mange av kundene våre bruker Primal 2 til fysisk aktivitet eller trening, og noen ganger hører vi til og med om dem som bruker Boulder Boots. Men denne overrasket oss, Jared Campanella løp en hel løype MARATHON i sine Nine2Fives!

For noen uker siden fikk jeg en e-post fra en jente ved navn Cassy som fortalte meg om hennes og kjæresten Jareds opplevelse på et trailmaraton de hadde deltatt på helgen før. Vi får så mange flotte historier på e-post fra kundene våre, men denne må definitivt være på toppen av listen.

"Den 9. oktober 2016 løp jeg Mystery Mountain Marathon, og det gikk ikke helt som jeg hadde forventet. Kjæresten min Cassy og jeg forlot leiligheten vår kl. 04.30, slik at vi kunne rekke den nesten to timer lange kjøreturen til Fort Mountain State Park innen kl. 06.30 for registrering på løpsdagen. Vi kom frem i tide, registrerte oss og bestemte oss for å hvile i bilen frem til løpsstarten, som fortsatt var omtrent en time unna. Da vi endelig kom oss opp for å gjøre oss klare, slo det meg - jeg innså at jeg hadde glemt løpeskoene mine hjemme, noe som er det verste som kan skje for en løper. Så mange løpere var villige til å gi meg skoene sine, inkludert en mann som var frivillig og ville gi meg skoene fra føttene sine! En av de mange grunnene til at jeg er så glad i trailrunning-miljøet i Georgia. Men skjebnen ville det slik at ingen hadde sko i størrelse 12! Alt jeg hadde i bilen var et par piggsko og et par Lems, brune skinnsko, også kjent som Nine2Five.

Jeg endte selvsagt opp med å ta på meg Lems og løpe 26,2 miles i dressskoene mine, som jeg vanligvis bruker når jeg jobber på Tyson Foods. Jeg fikk mange morsomme blikk og latter på startstreken, men mange visste hvilken knipe jeg var i. Da starten gikk og jeg kom ut i løypene, oppdaget jeg raskt at løypen var helt brutal, men samtidig vakker. Terrenget var veldig teknisk, høydeforskjellene var til tider ganske ekstreme, og utsikten var også fantastisk, noe som lettet på det anstrengende ved løypa.

Marathon in Lems Minimal Dress Shoes

For nesten hver vertikale stigning som jeg måtte gå med kraft, var det en like knallhard, bratt nedoverbakke som jeg klarte å forsere på den andre siden. Jeg var bekymret for både veigrepet og bakkefølelsen i Nine2Fives, siden jeg bare hadde gått rundt på asfalt på jobben før løpet.

Selv om stiene var bratte og steinete, kan jeg ærlig si at jeg ikke skled, snublet, skled eller falt en eneste gang. Bakken føltes også helt annerledes enn jeg noen gang hadde følt den før. Jeg kjente hver eneste rot, stein og eikenøtt under føttene mens jeg løp, noe som gjorde meg mye mer bevisst og oppmerksom på omgivelsene og hvordan jeg plasserte føttene. Dette gjorde opplevelsen min ute på stiene mye morsommere, ettersom jeg alltid har vært en forkjemper for mer naturlig/minimalt fottøy. Jeg må heller ikke glemme å nevne hvor bred og komfortabel tåboksen er. Jeg var bekymret for hvordan føttene mine ville ha det etter løpet, men jeg ble overrasket over å oppdage at jeg ikke hadde en eneste blemme eller varm flekk på noen av føttene mine, noe jeg var veldig begeistret for! Det var så mange frivillige og løpere som så til meg da de så meg ute i løypa, og som stilte alle slags spørsmål siden de var bekymret (eller bare syntes jeg var litt gal som løp i skinnskoene mine)...

Jeg klarte å fullføre løpet på ca. 4 timer og 56 minutter, noe som ga meg en 11. plass totalt og en 10. plass for mennene. Ja, føttene, akillesene, leggene og leggmusklene var ganske så ømme, men jeg tror det er å forvente etter å ha løpt 26,2 miles i et så brutalt terreng. Jeg elsket å ha på meg Lems på jobb, men dessverre tror jeg at de er litt oppskrapet og skitne etter å ha løpt hardt på stiene, så jeg tror ikke jeg kommer til å bruke dem på jobb lenger.

Man Runs Marathon in Lems NINE2FIVE Minimalistic Dress Shoes

En ting er sikkert, jeg tror ikke jeg kommer til å ta dem ut av bilen med det første! Hvis de er behagelige nok til å løpe i et brutalt trailmaraton, tror jeg de er behagelige nok til å ha på seg uansett hvor du jobber, så sjekk dem ut! Jeg er villig til å vedde på at det er vanskelig å finne en mer komfortabel og stilig sko enn Nine2Fives."

- JARED CAMPANELLLA

Additional Articles

Vandrestøvler med bred tåboks: Hva er fordelen?

Hvis du aldri har vært på tur i et par vandresko med bred tåboks, kan det hende at du opplever unødvendig smerte og ubehag i føttene.

Back to News