Lems Boulder Boot Review

En rask titt: Etter å ha brukt disse støvlene nesten hver dag de siste 16 månedene, under en rekke ulike forhold - hage, skog, by - anbefaler jeg dem, med noen få forbehold.

De er komfortable, lette, fleksible, ser bra ut og beskytter føttene mine uten å tynge meg ned.

Alt i alt:


Hvem bør kjøpe denne støvelen?

Hvis du er ute etter en lett og komfortabel sko som dekker føttene dine mer enn en gjennomsnittlig "minimal" sko, er Lems Boulder Boot et godt valg.

Du setter pris på allsidighet og vil ha en sko som er god på stien, når du kløyver ved eller handler dagligvarer.

Lems Boulder Boot Review 11
Skinnstøvler på treningssenteret, hvorfor ikke?

Hvem bør ikke kjøpe denne støvelen?

Hvis du trenger en støvel som er ugjennomtrengelig for vann, eller hvis du har en tendens til å miste tunge ting på tærne, bør du se andre steder.

Ja, disse er i skinn, men hvis du tråkker i noe dypere enn en sølepytt, kan tærne dine bli våte (vanntetting kan hjelpe, men jeg har ikke prøvd ennå).

Ingen ståltær. Jeg foretrekker mer og mer en sko som gir meg mer smidighet enn panser, men hvis du jobber i et miljø der det er vanlig med svarte tær, er disse støvlene risikable.

Siste advarsel. Hvis du har en eksisterende fotlidelse, bør du rådføre deg med en fotlege før du går over til en minimalistisk sko.

Så hva er en minimalistisk sko?

Her er hva jeg har lært. Minimalistiske sko (også kalt barfotsko) er designet og konstruert for å støtte din naturlige fotfunksjon og hjelpe deg med å opprettholde balanse, fleksibilitet og bevegelighet.

Slik skiller de seg fra de fleste konvensjonelle sko, og her er de potensielle fordelene.

  • En bred tåboks gir tærne plass til å spre seg, noe som forbedrer balansen, stabiliteten og den generelle komforten. Har du noen gang lagt merke til foten til en baby eller noen som går mye barbeint? Tærne deres er den bredeste delen av foten. Men etter mange år med vanlige sko har de fleste av oss fått føtter som blir spissere ved tærne.
  • Entynn, fleksibel såle gir større bevegelsesfrihet enn en sko med stiv såle.
  • Null dropp. Dette er en fancy måte å si at det ikke er noen hevet hæl (null dropp fra hæl til tå). Dette gir deg en bedre holdning (du blir ikke presset opp og fremover av en hæl), og hvis du er en løper, oppmuntrer det til et forfotsavspark.

MERK: Du tenker kanskje, men jeg går ikke med høye hæler! Se nøye etter, mange sko, inkludert tursko og mange sportssko, har en liten hæl.

Og ikke få meg til å begynne å snakke om skogstøvler som dem fra Danner eller Georgia Boot. Jeg vet at de egentlig er et æresmerke for tøffinger, et symbol på rå manndom, men etter å ha brukt begge typer sko kan jeg fortelle deg at føttene og kroppen min trives mye bedre med lette, minimale sko.

Lems Boulder Boot Review 1

Kan du faktisk jobbe i dem?

For de fleste som bor på landet og gjør-det-selv-folk, vil Lems Boulder Boot være en flott arbeidsstøvle.

Jeg har en tendens til å hoppe rundt til forskjellige "jobber" regelmessig. Jeg kan jobbe i skogen med tynning og vedhogst i noen dager, for så å gå over til hagearbeid eller et byggeprosjekt. Jeg går også fotturer og tar med barna mine til byen for å gå på turn, svømme og spille i lilleputtligaen.

De er allsidige. Og jeg liker at jeg kan gå fra det ene til det andre uten å måtte bytte sko. Jeg har et par Muck-støvler for våte, gjørmete dager, og noen Vibram-tåsko for sommerløping, men Lems er perfekte for de fleste aktivitetene mine, de er min favorittsko.

Som jeg nevnte tidligere, foretrekker jeg smidighet fremfor polstring eller "rustning". Men igjen, hvis arbeidet ditt er stasjonært og utsetter tærne dine for risiko fra tunge, fallende ting, vil jeg foreslå en kraftigere støvel.

Andre ting jeg setter pris på med Lem's Boulder Boot

  • De er lette. Med en vekt på rundt 10 oz veier de mindre enn mange løpesko.
  • De er fleksible og komfortable. De har litt mer demping enn noen barfotsko, noe jeg liker, men føttene mine kan fortsatt bøye og bøye seg lett. Jeg følte meg veldig smidig når jeg hadde på meg disse skoene.
  • Det vatterte fôret er mykt og gir litt varme i kjølig vær.
  • De ser bra ut. Dette er subjektivt, men noen barfotsko gir et sterkt moteuttrykk. Disse er diskrete.
  • Lissene er gode, og et ekstra par følger med skoene.

Hvordan holder de seg?

Nesten halvannet år senere er tærne slitt, men støvlene holder seg overraskende godt, tatt i betraktning hvor lette de er.

Alle sømmene er fortsatt intakte, og sålen sitter fortsatt helt fast (mer enn jeg kan si om det forrige paret Danners jeg eide).

Forbedringer

Jeg skulle ønske at mønsteret på sålen var mer gripende. Jeg ønsker ikke at dette skal gå på bekostning av fleksibiliteten, men hvis støvelen kunne beholde fleksibiliteten og få litt mer grep, ville det vært en seier.

Kan sålen gjøres om? Det ville vært en stor bonus i min bok. Jeg er sikker på at skoen ville koste mer (på forhånd), men det er greit for meg.

Lems Boulder Boot Review 3
Legg merke til at den bredeste delen av støvelen er tåboksen.

Bortsett fra de små ankepunktene, anbefaler jeg fortsatt Lems Boulder Boot på det varmeste hvis du er ute etter en allsidig og komfortabel sko som ikke tynger deg ned.

For å se den opprinnelige anmeldelsen av Matt Stern, sjekk ut nettstedet hans thetoolmerchants.com

Additional Articles

Skoenes historie

Etter hvert som tiden har utviklet seg, har selvfølgelig også skodesignet gjort det. Til å begynne med ble det vanlig med sportssko, drevet av komfort og ytelse. Men etter hvert som skoene ble moteriktige, ble de mer upraktiske og mer opptatt av utseende enn komfort.

La oss ta en dypere titt på skoenes historie og forstå hvordan utformingen av dagens sko har skapt en rekke fotproblemer, blant annet knuter, hammertærhammertær og mer.

Back to News