Indias statsminister Narendra Modi har utnevnt 21. juni til den internasjonale yogadagen. Han uttalte at denne dagen er viktig fordi "yoga er en uvurderlig gave fra Indias eldgamle tradisjon". Er du ikke en hardcore yogi? Sjekk ut disse 5 trinnene for å hjelpe deg med å bli det.

Yoga - definert som en hinduistisk filosofi der en person kan oppleve indre fred i kropp og sinn. Det er en eldgammel mental, åndelig og fysisk praksis som startet i India for over 5000 år siden. Ordet stammer fra sanskritordet "Yuj", som betyr "å forene" eller "å forene".

Jeg har alltid vært fascinert av yoga og har alltid ønsket å forstå denne praksisen, men jeg har alltid sett på meg selv som en ikke-fleksibel person, siden jeg vokste opp med fotball - så jeg har aldri prøvd. Vel, det er vel en løgn, for jeg prøvde - og moren og søsteren min snakker den dag i dag om hvor vondt jeg så ut i løpet av timen. Men jeg har lært at dette er en myte - du trenger ikke nødvendigvis å være smidig for å drive med yoga. Det var nytt for meg!

Men nå som jeg bor i Colorado, tenkte jeg at jeg ville prøve igjen. Spesielt med de hundrevis av yogastudioene i området, det er ganske utrolig! Hvis du er som meg, ikke vær redd - det er definitivt verdt det! Så her er 5 trinn for hvordan du kan forbedre din generelle yogaopplevelse:

1. Respekter kroppens grenser

Ok, som sagt, jeg er den minst fleksible personen i verden, men når jeg ser folk gjøre en håndstående skorpion eller en kongeduepositur, tenker jeg "hei, kult, det vil jeg også gjøre!"... absolutt ikke. Det er viktig å starte sakte og gradvis jobbe deg opp til disse mer avanserte stillingene. Stol på grensene dine og vær stabil, komfortabel og ikke skad deg selv. Gjør så mye du kan og aksepter det, så kommer resten. Det handler ikke om å være fleksibel, men om å gradvis øke grensene dine. Nedadgående hund? Dette klarer jeg!

2. Pust dypt inn

Trekk pusten dypt og lenge, og sørg for å slappe av. Å puste lengre og dypere vil hjelpe deg med å slappe av og opprettholde holdningen din; å puste riktig vil hjelpe deg biologisk, følelsesmessig, energisk og fysisk; å puste bevisst vil hjelpe deg med å få kontakt med den subtile energien i deg. Alt i alt kontrollerer pusten kroppen, sinnet og følelsene. Skjønner du hvorfor det er så viktig? Bare pust!

3. Mediter

Når yoga og meditasjon praktiseres sammen, styrkes forbindelsen mellom kropp og sinn, noe som forbedrer den generelle formen og velværet. Det reduserer også stress, øker fleksibiliteten og gir en følelsesmessig boost. Meditasjon vil forbedre det mentale fokuset og gi en generelt beroligende følelse. Bare lukk øynene og fokuser på å slappe av i musklene. Prøv det - det vil føles som om du svever på en sky.

4. Tålmodighet

Som alle vet, er tålmodighet en dyd. Ikke bli frustrert hvis du ikke får til den vanskelige posituren, eller hvis du ikke klarer å holde fokus. Så lenge du jobber med det og fortsetter å prøve,vil du vil komme dit. Det er for eksempel som å sykle. Jeg vedder på at du falt et par ganger første gang du hoppet opp på setet - men når du først har fått taket på det, så kommer det. Jeg er skyldig i å være utålmodig - som jeg sa, jeg tok noen timer for noen år siden og har ikke vært tilbake siden, fordi det ikke var pent. Men etter hvert som jeg har vokst opp (litt), har jeg lært at det tar tid, akkurat som alt annet. Hvis du er tålmodig, vil du bli belønnet.

5. Øv deg

Yogien med sitronlommer som du ser på alle disse bildene er Jordan, fra jordannicoleyoga.com. Hun er yogainstruktør i Sør-California og er en ivrig entusiast av å helbrede kropp og sinn gjennom bevegelse. Hennes tips er at "øvelse gir fremgang" - "Jo mer tid du bruker på yoga, desto bedre.

"Jo mer tid du kan bruke på å komme i kontakt med kroppen din gjennom yogapraksisen din, jo mer vil du begynne å se at praksisen din utfolder seg og utvikler seg. Selv om du bare bruker fem minutter om dagen på å øve på "downward dog" eller "warrior 2", vil du se forbedringer hvis du er konsekvent. Det vi fokuserer oppmerksomheten vår på, vokser tross alt :)".

Når det er sagt, gratulerer med den nasjonale yogadagen.

N a m a s t e

Additional Articles

Vandrestøvler med bred tåboks: Hva er fordelen?

Hvis du aldri har vært på tur i et par vandresko med bred tåboks, kan det hende at du opplever unødvendig smerte og ubehag i føttene.

Back to News