Glacier National Park, Whitefish, MT - kl. 07.00 om morgenen: Soloppgangen lyser opp teltet mitt som om det var en overdimensjonert Edison-pære, og jeg våkner motvillig fra min sårt tiltrengte søvn. Morgenen starter alltid med at jeg tørker siklet av de sprukne og brente leppene mine, deretter pakker jeg utstyret mitt på en så slurvete måte at det vil irritere meg når jeg skal finne det jeg leter etter senere på turen, og til slutt kler jeg på meg de riktige klærne og setter føttene i Boulder Boots. Akkurat i dette øyeblikket er vandrelysten min vekket til live igjen, og eventyrlysten min flammer opp. Og forventningen om å se hvor Lems Boulder Boots vil føre meg videre i dagens utforskning, gjør allerede denne tidlige morgenen så mye bedre.

Det er midt på ettermiddagen, og etter en rekke slitsomme timer i oppoverbakke lukker jeg øynene og lar den friske, jordnære Montana-brisen krype gjennom de utmattede lungene mine. Den stekende solen lyser opp de slitne øyelokkene mine, mens den skyfrie himmelen ikke gir noen beskyttelse mot den høye varmen. De søte lydene av raslende dyreliv pirrer trommehinnene mine, og jeg vet at dette absolutt ikke er en vanlig dag på kontoret. Her er mobiltelefoner og CRM-er byttet ut med milevis av storslåtte landskap og truende murmeldyr. En svetteperle renner ned gjennom den fuktige bandanaen og faller elegant fra den rufsete haken min. Idet jeg puster ut gjennom neseborene, åpner jeg øynene til nok en surrealistisk utsikt over Glacier nasjonalpark. Det virker som om det er en evighet siden vi planla dette korte eventyret, men nå er det en realitet. Datoer, klokkeslett og avtaler blir bare substantiv som ikke har noen betydning for dagens forpliktelser.

Mens brisen fortsetter å stryke meg i ansiktet, begynner jeg å vrikke på de ullkledde føttene i de bomullsfôrede Boulder Boots, og jeg blir glad i ansiktet når jeg innser at selv om skuldrene og ryggen får mer juling enn en av Mike Tysons motstandere, føles føttene mine helt fantastiske. I motsetning til kameratene mine føles det ikke som om jeg bærer rundt på små vekter som jeg forventer å bli kvitt i leiren, men snarere miniatyrsoveposer som føttene mine nekter å forlate som om det var en iskald oktobermorgen. Denne korte vannpausen er oppløftende for humøret, og jeg føler at mine skrikende legger er like takknemlige.

Da jeg gikk inn i denne opplevelsen, hadde jeg inntrykk av at kroppen min ville være godt vant til minimalistisk fottøy og klar til å takle høydeforskjellene, men jeg tok tydeligvis feil, for leggene mine begynner å bli litt ukomfortable. På den andre siden hadde jeg en mistanke om at føttene mine kunne være ømme, men det er på ingen måte tilfelle. Boulder Boot fungerer feilfritt i det steinete terrenget, og jeg har ikke vondt i føttene på grunn av det røffe underlaget. Jeg føler at yttersålen på 9 mm IBR (Injection Blown Rubber) gir akkurat nok beskyttelse mot disse elementene, samtidig som den er minimal, lett og fleksibel.

Pausen er over, og det er tilbake til arbeidet. Mens jeg går sakte oppover, begynner tankene mine å vandre - hvis Frodo hadde brukt sko, ville han ha valgt å gå i Chaco eller Merrell? Ville han gått over en 6E? Er det et problem at støvlene mine lager så lite lyd, særlig når det ikke er meningen at vi skal snike oss innpå grizzlybjørner? Ville jeg heller snuble over en grizzlybjørn eller en mytisk figur uten sko? Mens jeg tenker på disse spørsmålene, merker jeg at vi har nådd toppen av stigningen, og jeg innser snart at tyngdeloven ikke er fremmed i villmarken.

Stien nedover er brolagt med løst granittslagg som kan skape alvorlige problemer med veigrepet. Idet jeg begynner å ta meg nedover, synes jeg det er ganske vanskelig å holde meg fast i steinene, og jeg blir tvunget til å prøve å finne håndtak i klippeveggen for å holde meg fast. Dette er en av de største ulempene med Boulder Boot. Selv om støvelen har en flat, fleksibel yttersåle, lover den ikke godt i situasjoner der det er behov for stivhet og dype spor for å få feste. Men etter denne korte slaggsurfen viste yttersålen min minimale tegn på slitasje, mens mine medvandreres fottøy hadde noen alvorlige problemer. Vibram-yttersålen fikk et stort hull nær stortåa, og noen stygge flenger i slitebanen. Dette beviser bare enda mer at Lems IBR-yttersåle lett kan konkurrere med andre gummi- og Vibram-blandinger.

Vel nede i bunnen av den nedadgående stien kommer vi til en fantastisk dal fylt med frodige, grønne furutrær, rennende bekker og fluorescerende ville blomster. Alt dette sceneriet trenger er noen Bob Ross-glade skyer, og det ville vært helt perfekt. Før vi kommer frem til leiren, må vi først krysse en av bekkene, og som den fotoentusiasten jeg er, stopper jeg selvfølgelig et stykke over for å knipse et bilde av det krystallklare vannet. I jakten på kunstnerisk kreativitet sklir foten min av den fuktige steinen og havner uforvarende i det rennende vannet, og hele tåpartiet på den høyre støvelen min blir oppslukt. Men frykt ikke tærne, for det vannavvisende nylonet og det nye bukkeskinnet skinner, og vannet trenger nesten ikke inn.

Den tunge sekken min faller ned på jorden og støvet stiger opp som et statskupp. Ahhh ... enda en dag nede. Jeg river teltet ut av sekken, monterer miniatyrhjemmet og oppfyller de andre forpliktelsene mine på leirplassen. Til slutt tar jeg av meg støvlene og bruker et øyeblikk på å inspisere dem. De veier mindre enn en brusboks og kan komprimeres til størrelsen av en fot lang underdel, og det er virkelig utrolig hvor mye solid ankel- og fotbeskyttelse disse støvlene gir med så lite vekt og stivhet.

Men hvorfor det?

Fukttransporterende teknologi, støtdemping, overlegen trekkraft, mønster, skaft, plater og spiler er bare noen av standardegenskapene som "bør" være med i vurderingen når man skal velge støvler til en flerdagers fottur i det krevende terrenget i Glacier National Park. Men i stedet for å velge Asolo, La Sportiva eller Danner, bestemte jeg meg for at dette var det rette tidspunktet for å sette Lems Boulder Boot på prøve og fjerne enhver tvil knyttet til vår nylig lanserte minimalistiske støvel.

Det er ingen hemmelighet at jeg jobber for Lems Shoes, men selv om jeg er en del av verdens største skofirma, er jeg ikke partisk i min personlige vurdering av Boulder Boot. Du spør kanskje deg selv: "Hvis du ikke markedsfører Boulder Boot som en tur-/ryggsekkstøvel, hvorfor anmelder du da produktet på en 6 dagers - 62 mil lang fottur?" Selvtillit - det er grunnen. Jeg var sikker på at Boulder Boot ville tåle alt en 180 lb ramme med en 50 lb sekk kunne utsette den for. Og jeg må si at Boulder Boot ikke bare tålte påkjenningene, men at den langt overgikk mine høye forventninger.

Mindre misfarging i læret, minimal slitasje på yttersålens hælområde og frynsing av bomullsfôret er i utgangspunktet de største problemene etter 6 lange dager i villmarken, men jeg er helt sikker på at etter en grundig rengjøring vil disse støvlene være klare til å slå gatene i Pittsburgh og akkurat i tide til den kommende høstsesongen. Boulder Boot er uunnværlig i enhver skosamling, fra backcountry til betongjungelen og alt derimellom.

Additional Articles

Skoenes historie

Etter hvert som tiden har utviklet seg, har selvfølgelig også skodesignet gjort det. Til å begynne med ble det vanlig med sportssko, drevet av komfort og ytelse. Men etter hvert som skoene ble moteriktige, ble de mer upraktiske og mer opptatt av utseende enn komfort.

La oss ta en dypere titt på skoenes historie og forstå hvordan utformingen av dagens sko har skapt en rekke fotproblemer, blant annet knuter, hammertærhammertær og mer.

Back to News