Lems varumärkesambassadör William Woodward reste runt i Nordamerika med bara sig själv och det han fick plats med i sin skåpbil. Snacka om minimalist! Kolla in vår Q+A med honom för att höra mer om hans resor.

För en video av "Rubys förvandling" till hennes nuvarande setup, klicka här.

1. VAD FICK DIG ATT BESTÄMMA DIG FÖR ATT PLANERA DET HÄR ÄVENTYRET I EN SKÅPBIL?

Jag tror att allt började med en önskan om att förenkla min livsstil. Efter att ha arbetat i flera år på olika företag ville jag minimera och ta bort de distraktioner som jag kände begränsade min kreativitet och mitt fokus. Van-livet kom till när jag bestämde mig för att huvudsakligen stanna i Nordamerika under den inledande delen av resan, och att ha ett fordon som var essensen av den amerikanska roadtripen verkade bara passande.

2. HUR LÄNGE HAR DU REST OCH VART ÄR DU PÅ VÄG?

Det har gått över ett år nu, från och med den 2 april. Jag tror att den här resan kommer att pågå åtminstone till slutet av det här året, då jag troligen kommer att förvandlas till något nytt. Vad det är håller dock fortfarande på att definieras. Hittills har jag främst rest genom den amerikanska och kanadensiska västern, med avstickare till Costa Rica, Nicaragua, Mexiko och Dubai. För mig erbjuder denna terräng, mellan Klippiga bergen och Stilla havet, några av de vackraste landskapen i Nordamerika.

I sommar står ett par internationella destinationer på programmet, med början i Norge och sedan vidare till Island och Australien. På varje ställe kommer jag att hyra en skåpbil och dokumentera resan. Senare i höst blir det Hawaii och Grekland, samt en resa till Patagonien i december/januari. Så som du kan se börjar året bli ganska bra!

3. VAD ÄR DEN STÖRSTA UTMANINGEN MED ATT BO I EN SKÅPBIL? VAD ÄR DET BÄSTA MED DET?

Allt som är en utmaning är egentligen bara en utmaning eftersom vi har blivit vana vid en viss bekvämlighet i den moderna världen. Förutom våra grundläggande behov - mat, vatten och skydd - finns det inte mycket som jag har funnit vara så obekvämt att jag inte kan leva utan eller med en annan version av det. Hittills skulle jag säga att den största utmaningen för mig har varit att bli helt bekväm med mitt eget företag. Jag har upptäckt att jag nu känner igen mig i ett citat av en av mina favoritförfattare, Hunter S. Thompson

"Ensamhet är för människor som inte kan se sig själva annat än genom sina landsmäns ögon ..."

Jag tycker att utmaningen i sig är det bästa. Utan att utmana oss själva utanför vår komfortzon kommer vi aldrig att inse allt som kan åstadkommas. Du lär dig så mycket om världen genom dina strider att det verkar ganska logiskt att omfamna dem och sätta dig själv på dessa platser.

4. VAD ÄR DIN ULTIMATA RESEDESTINATION?

Jag tror att det resmål som jag ser mest fram emot i år är Lofoten i Norge. Det finns också en god möjlighet att Patagonien blir av i vinter, vilket skulle vara fantastiskt.

5. VAD SAKNAR DU MEST NÄR DU BOR I DIN VAN? VAD TROR DU ATT DU KOMMER ATT SAKNA NÄR DIN RESA ÄR ÖVER?

Till en början saknar man många av de bekvämligheter som finns i ett hem - rinnande vatten, tillgång till konstant elektricitet eller wifi, men snart blir det man saknar bara normen. Du inser att det finns en enkelhet som existerar utanför det vardagliga livet. När du befriar dig själv från några av dessa behov blir du fri att existera mer närvarande. Även om det ibland kan vara "obekvämt" eller "obekvämt" har det öppnat mina dagar för en mängd möjligheter som annars kanske aldrig skulle ha uppstått.

Det är svårt att säga vad jag kommer att sakna mest, eftersom jag tänker ta med mig mycket av den här livsstilen i vad jag än gör härnäst. Med det sagt finns det inte mycket som kan mäta sig med att sitta på baksidan av Ruby, med dörrar och luckor öppna så att den varma brisen kan passera, titta på bergen och läsa en god bok i eftermiddagssolen.

6. OM DU FICK VÄLJA EN PERSON I VÄRLDEN ATT RESA TILLSAMMANS MED DIG, VEM SKULLE DET VARA OCH VARFÖR?

Jag tycker att det bästa med att resa är att kunna resa med många människor! Våra upplevelser är så ofta sammanflätade med dem omkring oss att det är svårt att skilja en plats från vem du är med. Ofta säger jag att den bästa delen av de resor jag har gjort är de människor som jag har tillbringat tid med längs vägen.

7. VAD ÄR ETT ROLIGT FAKTUM SOM DE FLESTA KANSKE INTE VET OM DIG?

Jag är fotograf nu, men min examen är faktiskt i maskinteknik. Att säga att jag har tagit en annan väg än förväntat skulle vara en underdrift.

8. VAD ÄR DITT BÄSTA MINNE HITTILLS FRÅN DIN VAN LIVING-UPPLEVELSE?

Jag blir ständigt förvånad och ödmjuk inför godheten hos de människor som jag har tillbringat tid med under den här resan. Jag har delat skratt och tårar med människor som jag bara känt i några dagar, men som jag nu betraktar som mina närmaste vänner.

9. MED TANKE PÅ VAD DU VET NU, SER DU FRAMFÖR DIG NÅGRA VAN LIVING-RESOR I FRAMTIDEN?

Ja, absolut. Van living har verkligen förändrat mig, både när det gäller mina fysiska och känslomässiga behov och önskemål. Även om jag inte vet om jag kommer att göra en lika lång resa i framtiden, kommer den här typen av resor, med sin långsamma takt, definitivt att fortsätta i någon form eller annan.

10. BESKRIV VAN LIVING MED ETT ORD:

Befrielse.

P.S. - Efter att ha svarat på dessa frågor och tittat tillbaka på alla fotografier från det senaste året har jag insett att "van life" inte har handlat om de platser som jag har fotograferat, utan om att öppna sig för de möjligheter som världen har att erbjuda. Varje dag har du chansen att vara en del av detta, oavsett om det handlar om middag med vänner, en tur till klättergymmet eller utforskning av backcountry i Canadian Rockies. Varje dag behöver inte vara episk, men varje dag är med all säkerhet den enda du har. Van-livet och de människor som har fått dela det med mig har lärt mig att uppskatta mer och behöva mindre, en kombination som har lett mig till en plats som jag är glad att ha hittat.

Om du vill se mer av Williams arbete kan du besöka hans sida och följa honom på Instagram:

Webbplats

@häretowillie

Additional Articles

Skornas historia

I takt med att tiden har gått har naturligtvis även skodesignen utvecklats. Till en början var det vanligt med träningsskor, där komfort och prestanda stod i centrum. Men i takt med att skorna blev moderna blev de mer opraktiska, och det var utseendet som var viktigare än komforten.

Låt oss ta en djupare titt på skodonens historia och förstå hur designen av dagens skor har skapat en mängd fotproblem, bland annat knölar, hammartåroch mer.

Back to News