Många av våra kunder använder Primal 2 för fysisk aktivitet eller träning, och ibland hör vi till och med talas om dem som använder Boulder Boots. Men den här gången blev vi helt förvånade, Jared Campanella sprang en hel trail MARATHON i sina Nine2Fives!

För några veckor sedan fick jag ett mejl från en tjej vid namn Cassy som berättade om hennes och hennes pojkvän Jareds upplevelse av ett trailmaraton som de hade deltagit i helgen innan. Låt mig säga er, vi får så många fantastiska historier skickade in från våra kunder, men det här måste definitivt vara högst upp på listan.

"Den 9 oktober 2016 sprang jag Mystery Mountain Marathon och det gick inte riktigt som jag hade förväntat mig. Min flickvän Cassy och jag lämnade vår lägenhet kl. 04.30 för att hinna med den nästan två timmar långa bilresan till Fort Mountain State Park kl. 06.30 för registrering på tävlingsdagen. Vi kom i tid, registrerade oss och bestämde oss för att vila i vår bil tills tävlingsstarten som fortfarande var ungefär en timme bort. När vi gick upp för att äntligen börja göra oss redo slog det mig - jag insåg att jag hade glömt mina löparskor hemma, ett värsta scenario för alla löpare. Så många löpare var villiga att erbjuda sina skor, inklusive en man som arbetade som volontär och ville ge mig skorna från sina fötter! En av många anledningar till att jag älskar Georgias trailrunning-community så mycket. Men som ödet ville ha det var det förstås ingen som hade skor i storlek 12! Allt jag hade i min bil var ett par löparskor med broddar och ett par Lems, bruna läderskor, även kallade Nine2Five.

Det slutade naturligtvis med att jag slängde på mig Lems och sprang 26,2 miles i mina klädskor som jag vanligtvis hade på mig när jag arbetade på Tyson Foods. Jag fick många roliga blickar och skratt vid startlinjen, men många människor visste vilken knipa jag var i. När starttiden väl kom och jag gav mig ut på stigarna upptäckte jag snabbt att banan var helt brutal, men vacker på samma gång. Terrängen var MYCKET teknisk, höjdskillnaderna var ibland ganska extrema och utsikten var också otrolig, vilket underlättade banans ansträngande karaktär.

Marathon in Lems Minimal Dress Shoes

För nästan varje vertikal lutning som jag var tvungen att kraftvandra fanns det en lika knölig, brant nedgång som jag kunde bränna ner på andra sidan. Jag var orolig för både grepp och markkänsla i mina Nine2Fives eftersom jag bara hade gått runt på trottoar på jobbet före loppet.

Så branta och steniga som spåren var, kan jag ärligt säga att jag inte halkade, snubblade, gled eller föll en enda gång. Markkänslan var också som till skillnad från allt jag någonsin hade känt förut. Jag kunde känna varje liten rot, sten och ekollon under mina fötter när jag sprang vilket gjorde mig mycket mer medveten och medveten om min omgivning, liksom min fotplacering. Detta gjorde min upplevelse ute på stigarna så mycket roligare eftersom jag alltid har varit en förespråkare för mer naturliga/minimala skor. Jag kan inte heller glömma att nämna hur bred och bekväm tåboxen är. Jag var orolig för hur mina fötter skulle må efter loppet, men jag blev förvånad över att jag inte hade en enda blåsa eller varm fläck på någon av mina fötter, vilket jag var superglad över! Det var så många volontärer och löpare som tittade till mig när de såg mig ute på banan och ställde alla möjliga frågor eftersom de var oroliga (eller bara tyckte att jag var lite galen som sprang i mina läderskor)...

Jag lyckades avsluta loppet på cirka 4 timmar och 56 minuter och hamnade på 11:e plats totalt och 10:e för herrarna. Ja, mina fötter, achilles, vader och quads var ganska ömma, men jag tror att det är vad man kan förvänta sig efter att ha sprungit 26,2 mil i så brutal terräng. Jag älskade att ha mina Lems på jobbet, men tyvärr tror jag att de är lite repiga och smutsiga efter att ha gått ganska hårt på stigarna, så jag tror inte att jag kommer att ha dem på jobbet längre.

Man Runs Marathon in Lems NINE2FIVE Minimalistic Dress Shoes

En sak är säker, jag tror inte att jag kommer att ta ut dem ur min bil inom den närmaste tiden! Om de är tillräckligt bekväma för att springa i ett brutalt trailmaraton tror jag att de är tillräckligt bekväma för att bära var du än arbetar, så kolla in dem! Jag är villig att slå vad om att det skulle vara ganska svårt att hitta en bekvämare och snyggare sko än Nine2Fives."

- JARED CAMPANELLLA

Additional Articles

Vandringskängor med bred tåbox: Vad är fördelen?

Om du aldrig har vandrat i ett par vandringskängor med bred tåbox kan det hända att du upplever onödig smärta och obehag i fötterna.

Back to News