Levi, författaren till en andra vind, recenserar Primal Origin.

Idag har vi den mörka hästen i denna granskningsserie: en sko som heter "Primal Origins" från ett helt nytt företag (dessa skor finns inte ens ännu men finns tillgängliga för förbeställning nu), STEM Footwear.

Jag hade aldrig hört talas om de här skorna och inte heller om företaget STEM tidigare. Men när jag började undersöka dem gillade jag allt jag kunde hitta och bestämde mig för att ge det ett skott. Mitt antagande var att jag skulle granska en konceptsko och ge feedback för massor av tweaks och att de kanske om ett år eller 2, efter flera revideringar, kanske skulle vara någon som lägger ut en anständig sko, vem vet. Jag hade fel. Helt fel.

Första intrycket var inte bra, de varinte jättebra, de var "oh my gosh vad håller jag i och hur fick jag tag på det här" typ jättebra. Skorna hade ett rosa strumpfoder (ja, jag sa rosa) och var ungefär en storlek till en och en halv storlek för stora, och ändå älskade jag dem.

De ser fantastiska ut, som ett riktigt fint par avslappnade dockskor som du skulle köpa hos någon trevlig återförsäljare. Sedan plockar du upp dem och de väger praktiskt taget ingenting (6 oz) och känns som om de inte har någon fast substans alls. Här är en sammanfattning av vad jag hittade och mina slutsatser i slutet av testningen.

  • Som sagt, skorna ser bra ut - snyggast (uppenbarligen åsiktsbaserad här) minimalistisk sko jag har sett.
  • Mycket lätt vikt (kommer in på en angiven 6 oz)
  • Snörningssystemet är brett och icke-bindande och slutar i en dragkedja (som på en ryggsäck) istället för att binda.
  • Skorna är svala (temperaturmässiga), ventilerade bra och orsakade inte onödig svett. Jag fick dem inte våta, nu när jag tänker på det, så jag kan inte med eftertryck kommentera det, men det faktum att överdelen är ventilerad och det inte finns någon innersula säger mig att de skulle vara hemma ganska bra med vatten.
  • Flexibilitet, flexibilitet, flexibilitet. Flexibiliteten var ärligt talat oöverträffad. Även om sulan känns solid och inte visade några tecken på slitage under min testning, rör den sig som en strumpa inte en enda plats av soliditet att hitta
  • Stor toebox: skorna är breda hela tiden med stort utrymme i toeboxen för tåspridning (helt rundad främre ände ingen punkt).
  • Dessa skor hade en markkänsla som för mig var oöverträffad i en sko. Låt oss inse det, allt ovanstående är bra, men markkänsla är det som säljer mig och de flesta minimalistiskt sinnade skopatroner. Markkänslan är helt enkelt fantastisk, överlägset den bästa jag har haft i en sko.

Så jag provade de här skorna och förväntade mig ingenting av dem, strumpfodret var babyrosa ("lavendel" som det stod på lådan), och de var en storlek till en storlek och ½ för stora för mig, och ändå är de en "bäst av" i den här recensionsserien redan, utan tvekan. Mina skor, er hatt, av till killarna på STEM: det här provet som de skickade till mig, inte ens en produktionssko ännu, är helt fantastiskt. Bra gjort, A+


- Levi

Författare till "Second Wind: löpcoachen du aldrig hade men alltid behövde"
http://secondwindbook.blogspot.com/

http://seizeabundantlife.blogspot.com

Additional Articles

Skornas historia

I takt med att tiden har gått har naturligtvis även skodesignen utvecklats. Till en början var det vanligt med träningsskor, där komfort och prestanda stod i centrum. Men i takt med att skorna blev moderna blev de mer opraktiska, och det var utseendet som var viktigare än komforten.

Låt oss ta en djupare titt på skodonens historia och förstå hur designen av dagens skor har skapat en mängd fotproblem, bland annat knölar, hammartåroch mer.

Back to News