Lems Boulder Boot Review

Snabb titt: Efter att ha använt de här stövlarna nästan varje dag under de senaste 16 månaderna, under en mängd olika förhållanden - trädgård, skog, stad - rekommenderar jag dem, med några få förbehåll.

De är bekväma, lätta, flexibla, snygga och skyddar mina fötter utan att tynga ner mig.

Övergripande:


Vem ska köpa den här stöveln?

Om du letar efter en lätt och bekväm sko som täcker fötterna mer än en genomsnittlig "minimal" sko är Lems Boulder Boot ett bra val.

Du värdesätter mångsidighet och vill ha en sko som passar lika bra på stigen som när du klyver ved eller handlar mat.

Lems Boulder Boot Review 11
Läderkängor på gymmet, varför inte?

Vem bör inte köpa den här kängan?

Om du behöver en känga som är ogenomtränglig för vatten, eller om du tenderar att tappa tunga saker på tårna, ska du leta någon annanstans.

Ja, det här är läder, men gå i något djupare än en pöl och dina tår kan bli våta. (Vattentätning kan hjälpa, men jag har inte provat ännu.)

Inga ståltår. Mer och mer föredrar jag en sko som ger mig mer smidighet än rustning, men om du arbetar i en miljö där svarta tår är vanliga är dessa stövlar riskabla.

Sista varningen. Om du har något befintligt fottillstånd bör du rådgöra med en fotläkare innan du byter till en minimalistisk sko.

Så vad är en minimalistisk sko?

Här är vad jag har lärt mig. Minimalistskor (ibland kallade barfotaskor) är designade och byggda för att stödja din naturliga fotfunktion och hjälpa dig att bibehålla balans, flexibilitet och rörlighet.

Här är hur de skiljer sig från de flesta konventionella skor och deras potentiella fördelar.

  • En bred tåbox ger tårna utrymme att breda ut sig, vilket förbättrar balansen, stabiliteten och den allmänna komforten. Har du någonsin lagt märke till foten på en bebis eller någon som går barfota mycket? Deras tår är den bredaste delen av foten. Men efter många år i vanliga skor har de flesta av oss fötter som blir spetsigare vid tårna.
  • Entunn, flexibel sula ger större rörelsefrihet än en sko med styv sula.
  • Noll dropp. Det här är ett fint sätt att säga att det inte finns någon upphöjd häl (noll dropp från hälen till tån). Det gör att du håller dig i bättre linje (du trycks inte upp och framåt av hälen), och om du är löpare uppmuntrar det till ett framfotsavtryck.

OBS: Du kanske tänker, men jag har inte klackar! Titta noga, många skor, inklusive vandringskängor och många träningsskor, har en liten klack.

Och få mig inte att börja prata om skogskängor som de från Danner eller Georgia Boot. Jag vet att de är en symbol för tuffa bröder, en symbol för robust manlighet, men efter att ha använt båda typerna av skor kan jag säga att mina fötter och min kropp är mycket gladare med lätta, minimala skor.

Lems Boulder Boot Review 1

Kan du faktiskt arbeta i dem?

För de flesta som bor på landet och gör-det-själv-typer är Lems Boulder Boot en utmärkt arbetssko.

Jag tenderar att hoppa runt till olika "jobb" regelbundet. Jag kanske arbetar i skogen med att gallra och skörda ved i några dagar och sedan växlar jag över till trädgårdsarbete eller ett byggprojekt. Jag vandrar också och tar med mina barn till stan för gymnastik, simning och smålagsspel.

De är mångsidiga. Och jag gillar att jag kan gå från en sak till en annan utan att behöva byta skor. Jag har ett par Muck-stövlar för blöta, leriga dagar och några Vibram-tåskor för sommarlöpning, men Lems är perfekta för de flesta av mina aktiviteter, min "go-to"-sko.

Som jag nämnde tidigare föredrar jag smidighet framför vaddering eller "rustning". Men återigen, om ditt arbete är stillastående och utsätter tårna för risker från tunga, fallande saker, skulle jag föreslå en kraftigare känga.

Andra saker som jag uppskattar med Lem's Boulder Boot

  • De är lätta. På cirka 10 oz väger de mindre än många löparskor.
  • De är flexibla och bekväma. Dessa har bara lite mer kudde än vissa barfotaskor, som jag gillar, men mina fötter kan fortfarande flexa och böja sig lätt. Jag kände mig väldigt smidig när jag hade på mig de här skorna.
  • Det quiltade fodret är mjukt och ger lite värme i kallt väder.
  • De ser bra ut. Detta är verkligen subjektivt, men vissa barfotaskor gör ett starkt modeuttalande. Dessa är diskreta.
  • Snörningen är bra och ett extra par medföljer skorna.

Hur håller de upp?

Nästan ett och ett halvt år senare är tårna skavda, men stövlarna håller förvånansvärt bra med tanke på hur lätta de är.

Sömmarna är fortfarande intakta och sulan är fortfarande helt fastsatt (mer än vad jag kan säga om det senaste paret Danners jag ägde).

Förbättringar

Jag skulle vilja att slitbanan på sulan var mer greppvänlig. Jag vill inte att det ska ske på bekostnad av flexibiliteten, men om kängan kunde behålla sin flexibilitet och få lite mer grepp skulle det vara bra.

Kan sulan vara återskapningsbar? Detta skulle vara en enorm bonus i min bok. Jag är säker på att skon skulle kosta mer (på förhand), men jag är ok med det.

Lems Boulder Boot Review 3
Lägg märke till att den bredaste delen av kängan är tåboxen.

Bortsett från de små anmärkningarna rekommenderar jag fortfarande Lems Boulder Boot om du letar efter en mångsidig, bekväm sko som inte tynger ner dig.

För att se den ursprungliga recensionen av Matt Stern, kolla in hans webbplats thetoolmerchants.com

Additional Articles

Vandringskängor med bred tåbox: Vad är fördelen?

Om du aldrig har vandrat i ett par vandringskängor med bred tåbox kan det hända att du upplever onödig smärta och obehag i fötterna.

Back to News