Indiens premiärminister Narendra Modi har utsett den 21 juni till den internationella yogadagen. Han förklarade att denna dag är viktig eftersom "yoga är en ovärderlig gåva från Indiens uråldriga tradition". Inte en hardcore yogi? Kolla in dessa 5 steg för att hjälpa dig att komma dit.

Yoga - definieras som en hinduisk filosofi där en person kan uppleva inre frid, kropp och själ. Det är en gammal mental, andlig och fysisk praktik som startade i Indien för över 5 000 år sedan. Ordet härstammar från sanskritordet "Yuj", som betyder "att gå samman" eller "att förena".

Jag har alltid varit fascinerad av yoga och har alltid velat förstå hur det fungerar, men jag har alltid sett mig själv som en icke-flexibel person eftersom jag växte upp med att spela fotboll - så jag har aldrig riktigt försökt. Jag antar att det är en lögn, jag försökte - och min mamma och syster tar än idag upp hur smärtsam jag såg ut under hela lektionen. Men jag har lärt mig att detta är en myt - man behöver inte nödvändigtvis vara flexibel för att göra yoga. Det var nytt för mig!

Men nu när jag bor i Colorado tänkte jag att jag skulle ge det ett försök igen. Speciellt med de hundratals yogastudiorna i området är det ganska otroligt! Om du är som jag, var inte rädd - det är definitivt värt det! Så här är 5 steg på hur du kan förbättra din totala yogaupplevelse:

1. Respektera gränserna för din kropp

Okej, som jag sa, jag är den minst flexibla personen i världen men jag ser människor göra en handstående skorpion eller en kung duva pose och jag är som "hej cool jag vill göra det!" ... absolut inte. Det är viktigt att börja långsamt och gradvis arbeta sig upp till dessa mer avancerade positioner. Lita på dina gränser och håll dig stabil, bekväm och gör inte illa dig själv. Gör så mycket du kan och acceptera det; resten kommer. Det handlar inte om att vara flexibel, det handlar om att gradvis öka sina gränser. Nedåtgående hund? Jag fixar det här!

2. Andas

Ta djupa och långa andetag och se till att slappna av. Att andas längre och djupare hjälper dig att slappna av och bibehålla din hållning; att andas korrekt hjälper dig biologiskt, känslomässigt, energimässigt och fysiskt; att andas medvetet hjälper dig att få kontakt med den subtila energin inom dig. Sammantaget kontrollerar andningen kroppen, sinnet och känslorna. Förstår du varför det är så viktigt? Andas bara!

3. Meditera

När yoga och meditation utövas tillsammans stärks kopplingen mellan kropp och själ, vilket förbättrar den allmänna konditionen och välbefinnandet. Det minskar också stress, ökar flexibiliteten och ger en känslomässig boost. Meditation förbättrar det mentala fokuset och ger en allmänt lugnande känsla. Blunda bara och fokusera på att dina muskler slappnar av. Prova - det kommer att kännas som om du svävar på ett moln.

4. Tålamod

Som alla vet är tålamod en dygd. Bli inte frustrerad om du inte lyckas med den där svåra posen eller om du inte kan hålla fokus. Så länge du arbetar på det och fortsätter att försöka kommer du att nå dit. Det är till exempel som att cykla. Jag slår vad om att första gången du hoppade upp på sätet ramlade du ett par gånger - men när du väl får kläm på det kommer det att komma. Jag är skyldig till att vara otålig - som jag sa, jag gjorde några klasser för flera år sedan och har inte varit tillbaka sedan dess, för det var inte vackert. Men när jag har vuxit upp (lite) har jag lärt mig att det tar tid, precis som allt annat. Om du är tålmodig kommer du att bli belönad.

5. Övning

Den Lems-klädda yogi som du ser på alla de här bilderna är Jordan, från jordannicoleyoga.com. Hon är en yogainstruktör från södra Kalifornien som är en ivrig entusiast för att läka kroppen och sinnet genom rörelse. Hennes tips är att "övning ger framsteg" -

"Ju mer tid du kan lägga på att få kontakt med din kropp genom din yogapraktik, desto mer kommer du att börja se din praktik utvecklas och utvecklas. Även om du bara ägnar 5 minuter per dag åt att öva på din nedåtgående hund eller warrior 2, kommer du att se förbättringar om du är konsekvent. När allt kommer omkring växer det vi fokuserar vår uppmärksamhet på :)".

Med det sagt, glad nationell dag för yoga.

N a m a s t e

Additional Articles

Vandringskängor med bred tåbox: Vad är fördelen?

Om du aldrig har vandrat i ett par vandringskängor med bred tåbox kan det hända att du upplever onödig smärta och obehag i fötterna.

Back to News