Efter att ha tillbringat sex månader med att slå sönder ett par Lems Boulder-stövlar och skriva om det, bestämde jag mig för att prova samma sak på Lems Mariner.


Jag gillar skor som går snabbt att ta på, eftersom jag ofta har ö-tid (i USA betyder det att jag ofta är sen), och eftersom jag lätt kan sparka av mig dem när som helst. Så jag tog i princip sabbatsår med mina andra skor för att kunna testa de här genom att bära dem mycket och under många olika omständigheter. Jag bar skorna överallt - vandrade, sprang, klättrade, slog i trottoaren, stod i timmar i sträck och allt annat du kan tänka dig. Jag tror till och med att jag somnade i dem (jag vilade faktiskt ganska gott den natten). LA, SF, Austin och Orlando i värme, kyla (ibland), regn, torka, allt i ytterligheterna. Här är mina största favoritupptäckter:


Lätt, till den grad att det är luft. De här sakerna är så lätta att de nästan inte är några "saker" alls. Det betyder att jag faktiskt inte brukar tänka på att jag har dem på fötterna när jag har dem på mig. De är bara så jäkla lätta. Det får mig att vilja ha dem på mig när jag måste ha skor.

Vatten, inga problem. Jag bar dessa saker i massor av regn och kände det aldrig på mina fötter. För att testa dem gick jag till och med in i vattenpölar med flit för att se om jag skulle känna det på mina fötter. Även om vattnet skvalpade upp på sidan förblev mina fötter torra. Nu, när det började regna ordentligt och vattnet rann ner över vristen, var de blöta. Med det sagt, även då torkade de snabbt.

Bekväma i alla riktningar. I likhet med Boulder Boots klättrade jag i dessa, sprang i dem, gick överallt, satte dem genom vatten. Och under någon av dessa omständigheter kändes de bra. Faktum är att de aldrig någonsin kände sig obekväma alls. Att glida in foten är smidig och användningen är som en kuddhandske. När jag använde dem mer blev de mer smidiga och flexibla.

Luktar fortfarande inte. Jag har ganska svettiga fötter och jag hatar strumpor. Detta resulterar vanligtvis i att mina skor behöver en rengöring, eller åtminstone en paus mellan bärandet. Inte så mycket med Mariners. Jag bar dem oupphörligt i sex månader och de luktar fortfarande inte. Även när jag lät dem bli blöta luktade de inte när de torkade ut.

Tillräckligt klädsamma. Den flerfärgade bruna färgen ser bra ut och jag bar dem till några fina outfits, men det finns en begränsning för vad jag ville bära dem till. De kändes inte riktigt som en matchning med ett par riktigt fina outfits, men spektrumet som jag kan bära dem är fortfarande ganska brett - från strandäventyr till lättformella klänningspiffys.

Rätt typ av ombonade. Sen? Det är inget problem. Jag kan ta en liten joggingtur med de här skorna utan att oroa mig för att de ska bli för svettiga. Deras lätthet gör löprundan enkel och de är tillräckligt åtsittande för att kännas bra på foten, samtidigt som de inte rör sig när jag går, springer eller gör i stort sett vad som helst annat.

Tåliga, men inte skottsäkra. Efter att ha terroriserat de här sakerna fick de inga hål eller större problem, utan fungerar fortfarande som de alltid har gjort... kanske bättre. Men de fick några repor, även om man inte riktigt kan se det på grund av färgen på skon. Jag snaggade också snören (förmodligen klättra i ett träd) och medan de inte är trasiga, tror jag att de om en månad eller så kan vara det. Det fina är att de har ersättnings snören om du bär saker hårt.


Här är några tekniska specifikationer om hur häftiga de här sakerna är:

  • De andas bra eftersom det inte finns något foder - det är bara läder.
  • Lädret Naturlig form™ läst som löper genom skons botten är superflexibel, vilket gör att du känner marken så bra.
  • Sulan är endast 9 mm av injektionsblåst gummioch håller dig nära marken.
  • Noll dropp, naturligtvis. Känns naturligt.

Sammanfattning: Jag köpte de här skorna för att jag gillade deras utseende och för att de såg lätta ut att ta på och av. Jag gillar vanligtvis inte utseendet eller känslan av båtskor, eftersom de är för boxiga och pretentiösa. Det är inte dessa. De är subtila och bekväma. Av dessa skäl och de andra som anges ovan tycker jag djupt om att bära dem. Det är verkligen trevligt att - när man reser - ha ett par skor som kan passa flera scenarier - vandra till Sutro Baths i SF eller bära till en filmfestival, de var fantastiska. Jag gillar verkligen dessa som subtila chillskor som jag kan använda oavsett omständighet. Om du letar efter en extremt bekväm, mångsidig barfotaliknande sko behöver du inte leta längre.


- Richard Gretsky

Additional Articles

Vandringskängor med bred tåbox: Vad är fördelen?

Om du aldrig har vandrat i ett par vandringskängor med bred tåbox kan det hända att du upplever onödig smärta och obehag i fötterna.

Back to News